De beste games

Vroeger kwam het nog wel eens voor. Je had van je zuurverdiende zakgeld eindelijk genoeg bij elkaar gespaard om het allernieuwste spel te kopen. Vol van verwachting begon je te spelen, om al na vijf minuten te ontdekken dat het spel in niks leek op de prachtige verpakking en dat de advertenties een compleet verkeerd beeld hadden gegeven. Helaas blijft altijd de kans aanwezig dat de hele wereld een spel geweldig vindt en u niet, maar dankzij internet is het wel een stuk makkelijker geworden om te bepalen of een spel u aanspreekt of niet.

Stappenplan voor de aanschaf van een spel

Als u een game wilt kopen die u niet van te voren (bijvoorbeeld bij iemand anders) gespeeld heeft, is het altijd verstandig uit te zoeken of het inderdaad een goed spel lijkt. Verpakkingen zeggen maar heel weinig over hoe het spel nu echt is.

  1. Zoek op wat voor spel het is Ook al is vrijwel iedereen het er over eens dat Zelda een geweldig spel is: als u continue verdwaalt in RPG spellen is het waarschijnlijk toch niets voor u.
  2. Lees recensies op internet en in tijdschriften. Uiteindelijk is een recensie natuurlijk slechts de mening van een enkel iemand, maar een goede recensent geeft wel aan waarom een spel een bepaalde beoordeling krijgt. U kunt vervolgens zelf bepalen hoe belangrijk u de punten die de recensent noemt vindt. Als u meerdere recensies leest kunt u vaak wel redelijke een indruk van het spel krijgen.
  3. Vraag andere mensen Professionele recensenten hebben soms andere prioriteiten dan u. Een andere nuttige bron van informatie zijn andere gamers of andere ouders van gamers. Forums zijn ideaal om andere geinteresseerden te ontmoeten.
  4. Bekijk filmpjes Op YouTube en GameTrailers staan van bijna alle games filmpjes die de gameplay aangeven. Dit zegt natuurlijk lang niet alles. Een spel kan er in een filmpje nog zo leuk uit zien, als het onmogelijk te bedienen is is het nog steeds een slecht spel. Aan de andere kant: als het er in een filmpje al slecht uitziet, is dat een reden om in ieder geval te wachten tot u het ergens kunt uitproberen of om andere ouders om hun mening te vragen.

Binnenkort vindt u op Gamen met Kinderen een overzicht van de beste spellen per platform.