Laatste artikelen

Hier vindt u een overzicht van de laatste artikelen op Gamen met Kinderen. Kijk voor de belangrijkste artikelen in de linkerkolom. Alle recensies vindt u in ons recensieoverzicht
(Bijna) gratis Wii spellen voor jonge kinderen

Het foto-, Mii- en internetkanaal zorgen voor eindeloos gratis speelplezier.

Maken gewelddadige games gewelddadige kinderen?

Een website over gamen met kinderen is niet compleet zonder een artikel over de relatie tussen geweld en games. Het is een populair onderwerp, zowel bij de politiek, als bij journalisten. In dit artikel noem ik een paar relevante punten over dit onderwerp.

Vijf redenen waarom games goed zijn voor uw kind (en u)

Games krijgen vaak negatieve publiciteit. Ze veroorzaken geweld, overgewicht en luiheid, aldus critici. Dit is een erg eenzijdig beeld, dat geen recht doet aan de werkelijkheid. In dit artikel bespreken we de voordelen van games.

Glossarium: game termen uitgelegd

Een boss level? Controller? Als u geen idee meer heeft waar uw kind het over heeft, of als u een woord uit een recensie niet begrijpt, kijk dan in ons glossarium voor de meest voorkomende game-termen en hun betekenis.

RPG, FPS, Sim of Strategy: verschillende spelsoorten uitgelegd.

Race- en Platformgames, Actiespellen en RPG's: in dit artikel leggen we uit wat de belangrijkste categorieen games op dit moment zijn en wat voor afkortingen daar bij horen.

De beste games

Het is een veel voorkomende vraag op forums: wat zijn nou echt leuke spellen voor mijn kind van zes/negen/veertien? Natuurlijk hangt dat erg af van u en van uw kind maar in dit artikel noemen we de beste spellen voor ieder platform, en geven we u tips om te ontdekken of een bepaald spel geschikt is.

Het PEGI leeftijdscategorie systeem voor games

Pegi is de Kijkwijzer voor games. Lees in dit artikel welke leeftijdsgrenzen en classificaties Pegi hanteert.

De beste spelcomputer voor kinderen

Een Playstation 3, Xbox 360, of een Wii? Is dat eigenlijk wel nodig, zo'n dure spelcomputer? In dit artikel vindt u aanwijzingen voor de aanschaf van een spelcomputer die het best past bij uw gezin.