(Bijna) gratis Wii spellen voor jonge kinderen

Echt leuke kinderspellen voor de Wii zijn er (nog) niet. Gamecubespellen werken ook op de Wii, maar kinderspellen voor de Gamecube (zoals Dora) zijn soms moeilijk verkrijgbaar. Gelukkig kunnen kinderen zich prima vermaken met de ingebouwde en online spellen die op de Wii te doen zijn.

Fotokanaal

Stop een SD kaart met foto's (van bijvoorbeeld een digitale camera) in het slot in de voorkant van de Wii en kies met de Wii afstandsbediening het fotokanaal. Klik op een foto, en klik vervolgens op Bewerken. In dit menu zitten twee spelletjes verborgen: Puzzel en Graffiti. Met Puzzel wordt, zoals de naam al zegt, een puzzel gemaakt van de foto. Sleep de puzzelstukjes naar de juiste plaats en maak de foto weer heel. Grafitti laat de speler tekenen en stempelen over een foto heen. Het is erg simpel en natuurlijk niet te vergelijken met commerciële tekenprogramma's, maar best leuk voor kleine kinderen.

Tip: sla de leukste foto's op op het Prikbord door onderaan de foto op Opslaan te klikken. De volgende keer hoeft u dan niet weer de SD kaart in de Wii te stoppen, u kunt rechtstreeks foto's van het Prikbord openen.

Mii

In het Mii kanaal kunnen kinderen eindeloos nieuwe poppetjes maken en rondslepen. De knoppen zijn mooi groot zodat zelfs jonge kinderen de bediening snel onder de knie hebben. Het is extra leuk dat de poppetjes die de kinderen gemaakt hebben weer opduiken in spellen zoals Wii Play en Wii Sports.

Internet

Er is een internetbrowser voor de Wii verkrijgbaar via het winkelkanaal. Deze kost 500 punten, het equivalent van vijf euro. Een puntenkaart kunt u kopen in winkels waar u ook games koopt, of u kunt direct in het winkelkanaal met een creditcard punten kopen.

Met de internetbrowser is er ineens een enorme hoeveelheid nieuwe spellen beschikbaar omdat veel Flash spellen ook op de Wii werken. Er zijn sites, zoals WiiCade waar flash games op staan die speciaal gemaakt zijn voor de Wii, maar ook veel gewone flash spellen zoals die op de Sesamstraat, Nijntje en Fisher Price website werken prima op de Wii.

Tip: klik op het sterretje in het browsermenu onderaan het scherm om een pagina toe te voegen aan de Favorieten en hem de volgende keer sneller te kunnen openen.