Nintendo DS

Lanceerdatum

Nov. 5, 2005

Omschrijving

De Nintendo DS is Nintendo's meest recente draagbare spelcomputer. De naam DS staat voor Dual Screen, dat twee beeldschermen betekent. De DS werd oorspronkelijk gelanceerd als tweede draagbaar systeem, naast Nintendo's Gameboy, maar wordt inmiddels gezien als de opvolger van de Gameboy.

Kenmerken van de DS zijn de twee schermen. Het onderste scherm is een touch screen dat met een stylus (een kleine plastic pen) bediend wordt. Dit zorgt voor een unieke spelervaring met spellen die hier gebruik van maken. De DS werkt met een interne oplaadbare batterij. Een handige functie van de DS is dat je hem ieder moment in een slaaptstand kunt zetten door hem dicht te klappen. Zodra je hem weer openklapt gaat het spel weer verder waar je gebleven was.

Verschillende versies

In 2006 heeft Nintendo een nieuwe versie van de DS uitgebracht: de DS Lite. Deze versie is lichter dan zijn voorgeganger, zowel in gewicht als in beeldschermhelderheid. Hij is ook iets kleiner van formaat. De schermgrootte is hetzelfde gebleven en de stylus van de Lite is zelfs iets groter dan het origineel. De DS Lite hoeft minder vaak opgeladen te worden en het opladen gaat wat sneller. De DS Lite laadt zich in drie uur helemaal op, terwijl de DS er vier uur over doet.

Spellen

Er zijn veel verschillende soorten spellen voor de DS. Bekend en populair zijn de trainings- en puzzelspellen die je een paar minuten per dag kunt spelen zoals Brain Training en Big Brain Academy, maar er zijn ook veel uitgebreide, grote spellen beschikbaar zoals Zelda en Pokemon. Door middel van draadloos internet kunnen sommige spellen, zoals Tetris, gespeeld worden tegen spelers over de hele wereld.

Spellen die gemaakt zijn voor de Gameboy Advance zijn ook speelbaar op de DS, maar spellen die gemaakt zijn voor de originele Gameboy en de Gameboy Color niet.

Multimedia

De DS is, net als alle Nintendo spelcomputers, vooral een spelcomputer. Er is een simpel chatprogramma ingebouwd waarmee u kunt chatten met andere mensen in dezelfde ruimte. Een webbrowser en MP3 speler zijn los te koop.

Populaire games