Playstation 2

Lanceerdatum

Nov. 24, 2000

Omschrijving

De Playstation 2 was verreweg de populairste spelcomputer van de vorige generatie spelcomputers (tot 2006). Grafisch was het een grote stap vooruit op de consoles die in 2000 populair waren. Er is een enorme hoeveelheid spellen voor de Playstation 2 verschenen in allerlei categorieen en ook de oudere Playstation 1 spellen werken bijna allemaal op de PS2.

Sinds de lancering van de Playstation 3 in 2006 profileert Sony de Playstation 2 als een goedkopere spelcomputer die perfect is voor families. In tegenstelling tot andere consoles van de vorige generatie, worden er voor de Playstation 2 op dit moment (eind 2007) nog steeds nieuwe spellen uitgebracht.

De Playstation 2 heeft een ingebouwde DVD speler, maar geen harde schijf. Om gegevens op te slaan is een apart verkrijgbare memorycard noodzakelijk.

Verschillende versies

In 2004 kwam er een nieuwe versie van de Playstation 2 uit. Deze is smaller en gestroomlijnder dan zijn voorganger en bevat een ingebouwde netwerkkaart. Zowel de oudere als de nieuwere uitvoering van de Playstation 2 zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Populaire games