Wii

Lanceerdatum

Nov. 9, 2006

Omschrijving

De Wii is de opvolger van Nintendo's Gamecube. Technisch is hij maar iets beter dan de Gamecube, de grote innovatie van de Wii zit in de bediening: in plaats van een gewone controller gebruikt de Wii een afstandsbediening met bewegingssensor. Dit zorgt voor een unieke ervaring bij spellen zoals het meegeleverde Wii Sports.

De Wii blinkt momenteel uit in casual en party games: spellen waar je geen uren achter elkaar in hoeft te steken en die leuk zijn om met meerdere mensen in dezelfde kamer te spelen. Daarnaast zijn de traditionele Nintendo spellen, zoals die met Mario en Zelda in de hoofdrol, voor liefhebbers reden om dit systeem aan te schaffen. Alle Gamecube spellen zijn ook te spelen op de Wii.

Op de Wii kunnen geen DVD's afgespeeld worden. Wel is het mogelijk om foto's en filmpjes van een SD kaart (uit een digitale camera) te bekijken op de televisie. Er is ook een webbrowser beschikbaar voor de Wii, waarmee het zelfs mogelijk is om online flash spellen op de televisie te spelen.

Een interessante mogelijkheid voor liefhebbers van oudere spellen (retro games) is de Virtual Console. Hier kunnen spellen van oudere consoles, zoals Nintendo's NES, SNES en Nintendo 64, tegen betaling gedownload worden. Deze spellen kunnen gespeeld worden met een Gamecube controller of met een apart verkrijgbare traditionele controller.

Populaire games