Xbox 360

Lanceerdatum

Dec. 2, 2005

Omschrijving

De Xbox 360 was de eerste huidige generatie console. Het is de opvolger van de Xbox, Microsofts debuut op de spelcomputermarkt. De Xbox 360 is grafisch erg goed en onderscheidt zich door uitgebreide ondersteuning voor online multiplayer games. Als tegenhanger van de uitgebreide moderne games is er Xbox Live Arcade: simpelere en oudere spellen die tegen betaling gedownload kunnen worden.

Spellen

Veel spellen die voor de originele Xbox uitgebracht zijn werken ook op de Xbox 360. Voor de Xbox 360 zelf zijn ook veel spellen beschikbaar. Microsoft richt zich met de Xbox serie wat meer dan de andere spelcomputerfabrikanten vooral op wat oudere gamers. De Xbox is vanaf het begin sterk geweest in online multiplayer games (samen spelen met anderen over het internet).

Multimedia

De Xbox 360 heeft een ingebouwde DVD speler en media center. Het is mogelijk om MP3's en films die opgeslagen zijn op een MP3 speler, digitale camera of Windows XP computer af te spelen op de Xbox 360. Er is een HD-DVD toevoeging te koop die het mogelijk maakt om HD-DVD's (een opvolger van de huidige DVD, en concurrent van Sony's Blu-Ray) af te spelen op de Xbox-360.

Verschillende versies

De Xbox 360 is op dit moment in twee verschillende versies verkrijgbaar: Core en Premium. De Core versie is de goedkopere variant die geleverd wordt met een gewone controller en een memorycard voor gegevensopslag. De duurdere Premium editie wordt geleverd met een 20 GB harde schijf, een draadloze controller een headset en een kabel om hem aan te sluiten op een HD TV.

Populaire games