Recensie: Wii Play

Game voor 3 jaar en ouder

Wii Play is een verzameling mini games: kleine spellen die je in een paar minuten kunt spelen. Deze collectie is speciaal samengesteld om de mogelijkheden van de Wii afstandsbediening te demonstreren. De spellen zijn alleen of met zijn tweeen te spelen. De spelers kunnen, net als bij het met de Wii meegeleverde Wii Sports, een Mii kiezen om mee te spelen. Voor iedere Mii worden de hoogste scores bijgehouden.

De spellen

  1. Schieten (Shooting Range) Richt op de ballonnen en schotels met je afstandsbediening en druk op de A knop om ze kapot te schieten.
  2. Zoek de Mii (Find Mii) Vind twee (en in latere levels meer) dezelfde Mii's of vind de Mii die aan de omschrijving voldoet.
  3. Tafelstennis (Table Tennis) Speel tafeltennis tegen een partner of de computer.
  4. Poseer de Mii (Pose Mii) Zet de Mii in de juiste stand en laat de bel knappen voordat hij van het scherm rolt
  5. Laser Hockey Speel Air Hockey met een partner of de computer
  6. Biljarten (Billiards) Gebruik de afstandsbediening als biljartkeu.
  7. Vissen (Fishing) Haal met de afstandsbediening als vishengel de vissen uit de vijver.
  8. Koeienrace (Charge) Race op een koe (de afstandsbediening is het stuur), spring over de hindernissen en loop de vogelverschrikkers omver.
  9. Tanks Blaas de tanks op voor ze jou opblazen.

De Gameplay

Wii Play is gemaakt door Nintendo zelf, en dat merk je. De bediening is vrijwel vlekkeloos, alles doet wat het moet doen en als je een fout maakt ligt dat aan jezelf, niet aan het spel. Hoewel de spellen erg simpel zijn en niet veel uitdaging bieden aan verstokte gamers, zijn ze toch verrassend verslavend. Juist omdat ze zo kort duren ben je snel geneigd te denken: ik probeer het nog EEN keer. De herspeelwaarde wordt versterkt doordat er medailles te verdienen zijn voor extra goede prestaties. Een leuke extra is dat andere Mii's vaak opduiken. Als iedereen in het gezin zijn eigen Mii heeft is het erg leuk dat de papa-Mii komt kijken bij het tafeltennissen, of de mama Mii ineens op de roltrap staat in het zoek-de-Mii spel.

Taal

De handleiding, met duidelijke uitleg van de verschillende spellen, is in het Nederlands, maar het spel zelf is teleurstellend genoeg volledig in het Engels. Alle functies spreken voor zich, maar juist omdat het zo'n klein spel is met zo weinig tekst is het onbegrijpelijk dat Nintendo dit niet vertaald heeft naar het Nederlands.

Aanbeveling

Een nieuwe Wii afstandsbediening kost 40 euro; Wii Play kost inclusief deze afstandsbediening 50 euro. Feitelijk kost dit spel dus 10 euro, en dat is het ook beslist waard.